حساسیت پوستی به وضعیتی گفته می شود که پوست بدنتان ملتهب و قرمز شده باشد و دائما خارش داشته باشد ، خشک شده و شما را دچار دردسر کند. پدید آمدن این وضعیت نشانه نوعی از بیماری پوستی می باشد برای رهایی از این وضعیت انواع پماد حساسیت پوستی در داروخانه ها وجود دارد اما انتخاب صحیح آن بسته به علت این بیماری و نوع آن بر خواهد گشت. با ما همراه باشید تا از علت و انواع بیماری حساسیت پوستی آگاه شوید.
ادیب اکسیر، تولید کننده محصولاتی همچون پماد ادرار سوختگی اینولیکس، کپسول فنگریکس (داروی دیابت)، کپسول دامینست (تقویت جنسی خانم ها)، کپسول ویگرس (تقویت جنسی آقایان)، کپسول درمان کبد چرب سیلی دیانین، کپسول پونیکا (داروی کیست تخمدان)، دمنوش کارودیب، پماد سوختگی ادیب درم (پماد برای جای سوختگی)، كرم ضد جوش و ضد لک اديب درم، کپسول استرورست (درمان مشکلات یائسگی) ، پماد ترمیم کننده و اسکار (پماد برای جای زخم) و… در ایران میباشد.
حساسیت پوستی
حساسیت پوستی زمانی است که سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و پیامی مبنی بر این که به بدن شما حمله شده است در پی لمس چیزی یا وضعیت خاص دریافت می کند. حساسیت پوستی زمانی است که پوست تحریک شده و می خارد. افردی که به حساسیت پوستی دچار هستند سبک زندگی متفاوتی دارند زیرا که باید در انتخاب لوازم آرایشی بهداشتی، پوشاک، تغذیه، منطقه زندگی، عطریجات و خیلی چیزهای دیگر دقت بیشتری داشته باشند.
علائم و نشانه های حساسیت پوستی
پوست حساس پوستی است که توسط بعضی از محرکات پوستی تحریک شده و علائمی چون: پوسته پوسته شدن، قرمزی، خشکی، خارش و حتی ورم در بعضی نقاط خونریزی یا عفونت را دارند. که بسته به علت و نوع بیماری حساسیت پوستی متفاوت خواهد بود. حساسیت پوستی معمول با استفاده از پماد حساسیت پوستی درمان خواهد شد.
دلایل بروز حساسیت پوستی
دلایل بروز حساسیت پوستی انواع مختلفی دارد مانند ضعف سیستم ایمنی، عوامل محیطی، تغذیه و انواع محرک ها می تواند باشد. عطرها، مواد شوینده معطر و لوسیون های معطر، دستمال های کاغذی، صابون ها و به طور کلی مواد مراقبت کننده ی پوست از این دسته مواد هستند. شامپوی سر اگر برای قسمت های دیگر بدن استفاده شود نیز برای در برخی افراد، حساسیت زا است. مواد حاوی نیکل، نئومایسین، کرومات ها، مخلوط پارابن، کلوفون و مخلوط های شیمیایی معطر نیز در برخی افراد، حساسیت پوستی ایجاد می کنند
انواع حساسیت پوستی
حساسیت پوستی انواع مختلفی دارد مانند: اگزما، کهیر درماتیت تماسی
اگزما
اگزما پوستی میتواند منجر به خشکی، سوزش، قرمزی، خارش یا حتی تاول زدن پوست شود. افرادی که دچار اگزمای پوستی هستند اغلب دورههایی را تجربه میکنند که علائم اگزمای پوست در آنها شدید میشود یا ممکن است دورههایی هم وجود داشته باشد که همه علائم بهبود پیدا میکند و از بین میرود.
کهیر
در بیماری کهیر، تاولهای قرمزرنگ و متورم بر روی پوست بدن ظاهر میشوند. کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف میگردد اما اگر این علائم بیشتر از شش هفته طول بکشد، کهیر از نوع مزمن است. علت بروز کهیر حاد، قرار گرفتن در معرض مواد حساسیتزا یا عفونت است.
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی واکنشی است که بدن در مقابل تماس با یک ماده حساسیتزا و محرک از خود نشان میدهد و علائم آن شامل قرمزی، خارش، سوزش و ایجاد تاول بر روی پوست است. تماس پوست با صابون، مواد شوینده، نرمکننده لباس، شامپو یا حتی قرار گرفتن بیشازحد در معرض آب میتواند باعث ایجاد درماتیت تماسی شود.
دیگر مواردی که میتوانند باعث بروز این واکنش پوستی شوند شامل فلزات (مانند نیکل، فولاد ضدزنگ و دیگر آلیاژهای مورداستفاده برای ساخت زیورآلات)، چسب، لاک ناخن، داروهای موضعی، گیاهان و دستکشهای لاتکس هستند.
هنگام انتخاب درمان باید به فاکتورهایی نظیر علت پیدایش حساسیت پوستی، شدت علائم و نشانه ها محل پیدایش ضایعات پوستی یا خارش دقت کرد. اما مهم ترین و ابتدایی ترین اقدام پیدا کردن علت حساسیت پوستی و دوری از آن است.
در صورت مشاهده حساسیت پوستی محل مورد نظر را با آب سرد مواد غیر صابونی( جلوگیری از خشکی پوست) خوب بشویید تا در صورت وجود مواد آلرژی زا از پوست جدا شود. چنانچه ماده آلرژی زا پایه روغنی داشته باشد باید که با الکل نیز ضد عفونی شود. سپس می توانید از پماد حساسیت پوستی مانند کالامین یا کورتیزون برای رفع خارش پوستی و التهاب استفاده کنید.
به یاد داشته باشید در صورت ابتلا به هر کدام از بیماری حساسیت های پوستی، پوست خود را همواره مرطوب نگاه دارید. ازموادی که پوستتان راخشک می کند به شدت دوری کنید.
لباس های نخی و گشاد بپوشید زیرا که استفاده از لباس های دارای مواد و پلاستیکی پوست شما را بیشتر تحریک کرده و ملتهب تر خواهد شد.
پوستتان را به هیچ عنوان در محل های دارای حساسیت نخارانید زیرا که امکان بروز عفونت وجود خواهد داشت. برای جلوگیری از خارش پوست ناخنهایتان را کوتاه کنید.
از درمان های گیاهی مانند آلوئه ورا، روغن زیتون، روغن درخت چای، روغن نارگیل یا سرکه سیب استفاده کنید.
پوستی که دچار حساسیت شده باشد نازک شده و نسبت به اشعه فرا بنفش خورشید حساس تر است. پس حتما نیم ساعت قبل از قرار گیری در معرض نور خورشید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
آب زیاد بنوشید همانطور که می دانید 70% بدن از آب تشکیل شده است و نقش بسیاری در حفظ سلامت پوست بدن دارد. شما روازانه مقدار زیادی از آب بدن خود را دفع می کنید و چنانچه که آب از دسته رفته بدن خود را جبران نکنید پوست بدنتان دچار خشکی و حساسیت پوستی خواهد شد.
ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C علاوه بر کلاژن سازی برای پوست اثرات منفی نور خورشید بر پوست نظیر خشکی را کاهش می دهد. این ویتامین در انواع میوه، قرص ها و لوسیون ها وجود دارد.
استفاده از چای سبز یک درمان خانگی برای از بین بردن خارش و التهاب پوست می تواند باشد. زیرا که چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال سبب بهبود خارش، التهاب پوست و خشکی پوست می شود. می توانید پس از نوشیدن چای سبز کیسه حاوی چای سبز را پس از سرد شدن روی محل حساسیت پوستی گذاشته تا التهاب آن کاهش پیدا کند.
سایر مطالب مرتبط با ادرار سوختگی، ترک پوستی، درمان سوختگی، زگیل تناسلی، لایه برداری، نازایی، هورمون زنانه، پماد ترمیم زخم، پماد سوختگی، کرم ضد جوش، کیست تخمدان و… را در سایت ادیب اکسیر مطالعه کنید.
ادیب اکسیر، تولید کننده محصولاتی همچون پماد ادرار سوختگی اینولیکس، کپسول فنگریکس (داروی دیابت)، کپسول دامینست (تقویت جنسی خانم ها)، کپسول ویگرس (تقویت جنسی آقایان)، کپسول درمان کبد چرب سیلی دیانین، کپسول پونیکا (داروی کیست تخمدان)، دمنوش کارودیب، پماد سوختگی ادیب درم (پماد برای جای سوختگی)، كرم ضد جوش و ضد لک اديب درم، کپسول استرورست (درمان مشکلات یائسگی) ، پماد ترمیم کننده و اسکار (پماد برای جای زخم) و… در ایران میباشد.
همچنین میتوانید مطلب مربوط به بهترین درمان سوختگی، ادرار سوختگی کودکان را در وبلاگ ادیب اکسیر مطالعه کنید.